Izdelovanja video vsebin za knjižnice

(Ljubljana, NUK, Leskoškova 12, 1. april in 22. april 2020)
Zaradi trenutne situacije smo primorani delavnico prestaviti. Novega datuma še ni. Določili ga bomo, ko se bodo zadeve malo umirile.
Promocija s pomočjo različnih video vsebin je izredno učinkovit in za uporabnike naših knjižnic bolj privlačen način komuniciranja. V nekaterih knjižnicah se tovrstne promocije na različne načine že poslužujejo. Včasih za to najamejo ekipo strokovnjakov, drugič se snemanja lotevajo v lastni organizaciji. Da bi bili naši izdelki kar se da kakovostni in učinkoviti, vas Sekcija za promocijo in marketing vabi, da se prijavite na 2-dnevno delavnico "Izdelave video vsebin za knjižnice". Delavnico izvaja g. Rok Pisk iz podjetja Cleopas.
Delavnica bo potekala v dveh delih (1. april 2020 in 22. april 2020) v učilnici NUK na Leskoškovi 12. Natančna vsebina in potek delavnice sta predstavljena v programu.
Prijava na prvo delavnico velja za oba sklopa, ki sta med seboj povezana in se nadgrajujeta.

Cena za obe delavnici je:
  • za člane bibliotekarskih društev: 120 EUR,
  • za nečlane: 160 EUR.
Število mest je omejeno, zato s prijavami ne odlašajte!

POMEMBNO:
Na usposabljanju je potrebno imeti svojo opremo (oz. opremo iz svoje knjižnice). Tako se bo lažje priučiti uporabe pripomočkov, ki jih bomo nato tudi v praksi uporabljali. V program je vključenih precej praktičnih vaj. Poleg same izdelave videa je pomembno tudi to, kako se video predstavi na spletu, zato bo nekaj časa namenjenega objavi in promociji videov.

Za 1. del delavnice je potrebno imeti:
  • fotoaparat (priporočam zrcalnorefleksnega ali brezzrcalnega) (obvezno!).
  • stojalo za fotoaparat (zelo priporočljivo).

Če ima kdo kakšen mikrofon ali pa drugo dodatno opremo (luči ...), jih lahko seveda tudi prinese s seboj.

Za 2. del delavnice je potrebno imeti:
  • malo zmogljivejši prenosni računalnik, na katerega je že pred usposabljanjem potrebno namestiti program HitFilm Express (obvezno!). Povezava za prenos: https://fxhome.com/hitfilm-express