DBC vas vabi na ekskurzijo

Društvo bibliotekarjev Celje vas vabi na ekskurzijo Osijek – Novi Sad – Fruška Gora, ki bo med 26. in 28. majem 2023. Prijavite se lahko na drustvobc@gmail.com.

1. dan: SLOVENIJA – OSIJEK – NOVI SAD

Zjutraj ob 05.00 odhod iz Slovenije in vožnja v OSIJEK. Vmesni postanek na poti.  V poznem dopoldnevu prihod v OSIJEK. Ogled in strokovno srečanje v tamkajšnji MESTNI KNJIŽNICI.  Nato sledi ogled znamenitosti mesta Osijek, ki je gospodarsko in kulturno središče Slavonije. Mesto je nastalo na desnem bregu Drave, njegova zgodovina je zelo bogata, saj so tu našli ostanke naselbin Ilirov, Keltov, Rimljanov, Turkov … Ena največjih znamenitosti mesta je veličastna neogotska katedrala, sprehodili se bomo do univerze, narodnega gledališča, do kompleksa »Tvrđe« z osrednjim trgom… Sledi vožnja skozi ILOK, kjer se ustavimo za krajši čas, do NOVEGA SADA. Nastanitev v hotelu, večerja v avtentičnem okolju z glasbo – RIBARSKO OSTRVO. Nočitev.

2. DAN : NOVI SAD

Po zajtrku ogled mesta NOVI SAD v spremstvu lokalnega vodnika in v nadaljevanju še ogled PETROVARADINSKE TRDNJAVE. Popoldanski izlet na enega bližnjih SALAŠ-ev, degustacija vina in povratek v Novi Sad. Večerja. Nočitev.

3.dan:  NOVI SAD  – FRUŠKA GORA – SREMSKA MITROVICA  – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja na pobočja FRUŠKE GORE in ogled enega izmed znanih SAMOSTANOV na Fruški gori Zatem vožnja preko FRUŠKE GORE v smeri Rume do SREMSKE MITROVICE. v bližini mesta popoldansko kosilo v »mačvanskem slogu«. Povratek po avtocesti v smeri Slovenije. Prihod v domače kraje do 24.00.

CENA POTOVANJA ZA OSEBO JE :

  • 305 eur/minimum 30 plačanih potnikov
  • 315 eur/minimum 25 plačanih potnikov
  • 325 eur/minimum 20 plačanih potnikov
Accessibility