Izjava o dostopnosti

Kdo smo
Zveza bibliotekarskih društev Slovenije: http://zbds-zveza.si

Uporabo spletne strani Zveze bibliotekarskih društev Slovenije želimo približati najširšemu krogu uporabnikom, zato jo oblikujemo tako, da je prilagojena za uporabo slepim in slabovidnim, gluhim, ljudem z disleksijo in uporabnikom z motnjami razumevanja.

Stopnja skladnosti
Spletna stran Zveze je usklajena z  Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja . Spletne strani so pripravljene v skladu z mednarodnimi smernicami za dostopnost spletnih vsebin in ustrezajo standardu WCAG (Web Content Accesisibility Guidelines) 2.0. Skladnost ustreza stopnji AA.

Slabovidnim je na voljo možnost izbiranja:
1. barvne sheme: črn tekst na svetlo sivi podlagi
2. povečanje pisave za eno stopnjo

Pred vsebino je postavljen pokazatelj položaja, kje na spletišču se trenutno nahajamo (drobtinice).

Za uporabnike z disleksijo smo upoštevali levo poravnavo. Pri pisanju besedil pazimo na razumljiva in enostavna besedila. Izjema so znanstvena besedila. Povratne in kontaktne informacije Če nam želite sporočiti karkoli v zvezi s prilagoditvijo spletne strani za osebe s posebnimi potrebami, nas lahko o tem obvestite na naslov

Datum objave spletnega mesta Spletna stran ZBDS je bila v obstoječi grafični podobi objavljena 30. marca 2022.
Priprava izjave o dostopnosti: Izjava je bila pripravljena 30. marca 2022.  Pregledana in posodobljena je bila 5. maja  2023.