Frankfurtski knjižni sejem

Začetki sejma segajo v leto 1949 z odprtjem prvega knjižnega sejma. Sejem je nastal na pobudo nemških založb, tiskarjev in knjigarnarjev. Tradicija tiskanja knjig v Nemčiji sega v 15. stoletje, ko je Johannes Gutenberg izumil tiskarski stroj in z njim omogočil množično tiskanje knjig. 

V 20. stoletju je knjiga prodrla na vsa področja človekove dejavnosti. Med tiskarji, založbami in knjigotržci je nastopila konkurenca, zato so se pričeli organizirati in predstavljati na specializiranih sejmih. Leta 1949 se je v Frankfurtu na 1. knjižnem sejmu zbralo 205 razstavljalcev. Kasneje so sejmu dodajali nove vsebine, strokovna srečanja, poslovna srečanja in prodajo licenc. 

Vseh pet dni že od leta 1988 poteka predstavitev književnosti države častne gostje sejma. Ta čast letos pripada prav Sloveniji. 

Pot z letalom

Termin

20. - 23. oktober 2023

Agencija

Kompas

Program

1. DAN:
V popoldanskih urah zbor udeležencev na Dolgem Mostu v Ljubljani in vožnja v smeri letališča pri Benetkah. Večerni polet proti Frankfurtu. Predviden prihod v Frankfurt v poznih večernih urah. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.
 
2. DAN:
Zajtrk v hotelu. Prosti čas. Odhod z javnim prevozom proti Frakfurtskem sejmu, kjer je letošnji častna gostja prav Slovenija. Na sejmu se bodo odvijale tudi kulturne razprave ter kjer mesto spoznate skozi vpogled v panogo vrhunskih strokovnjakov za založništvo. Po koncu dneva sledi vrnitev v hotel in prenočevanje.
 

3. DAN:
Zajtrk v hotelu. Sledi ogled mesta Frankfurt: Goethejeve rojstne hiše, katedrale ipd. Nadaljevanje poti do glavnega trga imenovanega Romerberg, ki je znan po svojih srednjeveških hišah. Sprehodili se boste še do Frakfurtskega stolpa, Eschenheimer Trum, najstarejša znamenitost ki je bila nekoč del mestnih vrat, danes pa velja kot ena najbolj nespremenljiva stavba v mestu Frankfurt. Nadaljevanje ogleda mesta do Alte Oper, koncertne dvorane, ki je bila zgrajena 1880.
Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta.
 
4. DAN:
Zgodnji zajtrk in organiziran transfer na letališče. Sledi polet proti Benetkam, kamor je prihod predviden v dopoldanskih urah. Organiziran transfer do Ljubljane. 

Cena (najmanj 25 udeležencev) vključuje: povratni transfer do letališča in nazaj, povratni letalski prevoz z redno linijo po programu (vključuje 10 kg ročne prtljage 55x40x20), povratni transfer letališče-hotel-letališče, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 2/3* v dvoposteljni sobi, vstopnino za knjižni sejem v soboto, slovensko spremstvo, organizacijo potovanja in DDV.

Doplačila po želji (na osebo):

OB PRIJAVI:  enoposteljna soba 190 EUR/osebo (število enoposteljnih sob je omejeno!), doplačilo za 20kg oddane prtljage 70€ (v obe smeri),riziko odpovedi 5% zneska celotnega aranžmaja
Predvidena časovnica poleta:   
20. 10. TSF-HHN 20:20-21:40 
23. 10. HHN-TSF 09:00-10:20

Prijave so zaključene s 30. majem 2023

Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.
Accessibility