Nacionalni mesec skupnega branja 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2023 še z bogatejšo bero dogodkov

Ljubljana, 4. september 2023 – Med 8. septembrom (mednarodnim dnem pismenosti) in 8. oktobrom 2023 bomo v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja 2023 (NMSB 2023) ponovno brali skupaj.

Pobudniki NMSB skupaj s partnerji in podporniki pripravljamo številne dogodke in dejavnosti, ki prispevajo k boljšemu prepoznavanju pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni pa tudi v zamejstvu in po svetu. Več informacij najdete v dogodkovniku na spletni strani NMSB 2023.
 
NMSB 2023 posebno pozornost namenja:

Promociji nacionalnih projektov za spodbujanje branja in bralne pismenosti v domačem in mednarodnem prostoru: v luči Slovenije kot častne gostje na letošnjem frankfurtskem knjižnem sejmu in prihodnje leto na knjižnem sejmu otroške in mladinske literature v Bologni bo temu namenjena vrsta aktivnosti, tudi plakatno komunikacijska nacionalna akcija Beremo skupaj.
Branju strokovne in stvarne literature: z nacionalnim posvetom Branje za znanje.
Medgeneracijskemu branju: projektu Medgeneracijsko branje se kot novost pridružuje vseslovenska akcija Pokloni čas, polepšaj dan.
 
Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

Vse vzgojno-izobraževalne zavode in ustanove, ki skrbite za bralno kulturo in bralno pismenost v Sloveniji, zamejstvu in po svetu ter v središče svojega delovanja postavljate otroke, mladino, starejše in družine oziroma delujete medgeneracijsko, vabimo, da v dogodkovnik NMSB vnesete raznolike bralne spodbude, ki jih boste organizirali.
Poleg dogodkov v živo lahko tudi letos vnesete aktualne virtualne vsebine: branje v vseh oblikah, dogodke, organizirane v spletnih učilnicah, pogovore/druženja po spletu, virtualne knjižne sejme, prodajne akcije v spletnih knjigarnah ipd.

Vabljeni k sooblikovanju NMSB 2023!

Celotno sporočilo za javnost (.pdf, 465 kB)

Accessibility