Logo sejma

Strokovna ekskurzija v Bologno in ogled knjižnega sejma

Zveza bibliotekarskih društev Slovenije skupaj z Društvom bibliotekarjev Celja organizira strokovno ekskurzijo v Bologno. Leta 2024 bo Slovenija častna gostja na otroškem knjižnem sejmu v Bologni (Bologna Childrens book fair), zato vas vabimo, da se tja zapeljete z nami.

Kdaj: 6. – 8. april 2024 (sobota-ponedeljek)

Cena:

  • 365 € / osebo (pri minimalni udeležbi 35 oseb)
  • 395 € / osebo (pri minimalni udeležbi 30 oseb)
  • 35 € / noč doplačilo za enoposteljno sobo
  • 18,50 € doplačilo rizika odpovedi

Cena vključuje avtobusni prevoz, dve nočitvi v hotelu 3 *** v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenziona (večerja, zajtrk), oglede po programu (vstopnina na sejem, v Univerzo ob predhodni pravočasni najavi), stroške vodnika, organizacijo in DDV. Možno je obročno odplačevanje.

Za člane področnih društev ZBDS bo ekskurzija še cenejša.

Potovanje organizira agencija Komptur Celje.

PROGRAM

1. dan, sobota, 6. 4. 2024:  MARIBOR –  CELJE – LJUBLJANA – RAVENNA – RIMINI

V  jutranjih urah (05.00) odhod avtobusa iz MARIBORA (v kolikor je vsaj 10 oseb iz tega odhodnega mesta) in iz CELJA. Vožnja mimo LJUBLJANE do Fernetičev in naprej mimo Benetk v smeri RAVENNE. Obisk KNJIŽNICE ZA NAJSTNIKE (11–17 let). Sledi ogled mesta in znamenitosti ter znamenitih ravenskih mozaikov. Pozno popoldne prihod v RIMINI. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan, nedelja, 7. 4. 2024: RIMINI – BOLOGNA – RIMINI

Po zajtrku vožnja iz Riminija v Bologno (cca 1,5 h). Najprej delno krožna vožnja po mestu, sledi peš ogled glavnih mestnih znamenitosti – Piazza Maggiore in Piazza del Nettuno, Bazilika sv. Petronija, Stolnica, Torre Garisenda, Bazilika Sv. Štefana, arheološki muzej, Univerza, Bazilika San Pietro, … nadaljujemo oglede mesta izmed številnih muzejev oz. prosto. Zvečer prevoz v hotel v Riminiju, pozna večerja in nočitev.

3. dan, ponedeljek, 8. 4. 2024 : BOLOGNA – OGLED SEJMA –  SLOVENIJA (LJUBLJANA, CELJE, MARIBOR) Po zajtrku prevoz na sejmišče – FIERA DO BOLOGNA, ogled sejma OTROŠKE LITERATURE – BCBF.  Popoldan, po dogovoru (predlagamo 16.00) odhod avtobusa. Sledi vožnja v domovino z vmesnimi postanki. Prihod v Ljubljana, Celje in Maribor.

Prijave so zaključene.

Accessibility