IBBY

Nominacije ustvarjalcev mladinske književnosti za nagrado ALMA

Slovenska sekcija IBBY je kot eno od nominacijskih teles prejela poziv za nominacije ustvarjalcev mladinske književnosti za nagrado ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award). Vse člane vabimo, da podate svoje predloge za nominacijo. Ker je časa do roka za oddajo v maju letos manj, je nekoliko krajši tudi čas za oddaje predlogov: prosimo vas, da predlog za nominacijo na obrazcu v priponki oddate do 25. aprila 2022.

Predloge oddajte po e-poti na naslov , lahko pa tudi po klasični pošti na naslov: Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana.


Vsak član (individualni ali kolektivni) lahko odda en predlog. Nominirani so lahko avtorji in ilustratorji, pa tudi promotorji branja in pripovedovanja. Pretekle nominirance iz Slovenije si lahko ogledate na naši spletni strani: https://ibby.si/nagrada-alma.

Upam, da ste čim bolj imenitno praznovali 2. april, mednarodni dan knjig za otroke in da boste z letošnjo poslanico in bralnospodbujevalno akcijo z mladimi bralci brali in praznovali skozi vse leto. Slovenska sekcija IBBY se je v sklopu praznovanja skupaj s sodelavci 1. aprila udeležila sprejema v Predsedniški palači, kjer smo ob 30 letnici delovanja prejeli Zahvalo predsednika Republike Slovenije za za spodbujanje bralne kulture med mladimi ter širjenje sporočil miru, sožitja in povezovanja.
Več na naši spletni strani: https://ibby.si/zahvala-predsednika.

Poslanico in bralnospodbujevalno akcijo smo predstavili tudi na Kulturnem bazarju, na Simpoziju Mestne knjižnice Ljubljana, Pionirske, v revijah Bukla, Ciciban, Cicido in Polet, gotovo pa jo bomo skozi leto predstavili še kje.

Na spletni strani https://www.youtube.com/bibliovideo, si lahko ogledate tudi videoposnetke, ki jih je ob praznovanju 2. aprila 2022 pripravila kanadska sekcija, letošnja sponzorica praznovanja.

Slovenska sekcija IBBY

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Accessibility