Lepo vas vabimo na 22. strokovno posvetovanje potujočih knjižnic in festival bibliobusov, ki bo 16. in 17. maja 2024 v Ljubljani.

Dogodek organizirata Sekcija za potujoče knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije (ZBDS) in Mestna knjižnica Ljubljana.

Četrtek, 16. maj - festival bibliobusov
Petek, 17. maj - mednarodno strokovno posvetovanje

Sekcija za potujoče knjižnice si nenehno prizadeva za popularizacijo in širjenje zavedanja o pomenu in vlogi potujočih knjižnic v sodobni družbi.

Letos bo potekalo 22. strokovno posvetovanje na temo potujoča knjižnica kot knjižnični prostor. Na festivalu pa bodo na ogled tudi vozila slovenskih in tujih potujočih knjižnic – bibliobusov.

Srečanje je priložnost za spoznavanje načinov dela in izmenjavo izkušenj ter prispeva k strokovnemu izpopolnjevanju zaposlenih, nudi pa tudi možnosti mednarodnih izkušenj in novih sodelovanj.

Na posvetovanju bomo razpravljali o pomenu potujočih knjižnic v sodobni družbi in o možnostih njihovega nadaljnjega razvoja.

Posebna pozornost bo posvečena potujočim knjižnicam kot prostorom, kjer se odvijajo raznovrstne knjižnične storitve saj so bibliobusi več kot le vozila za prevoz knjig – so prostori učenja, srečevanja, pravljične sobe in informacijski centri, ki odpirajo vrata do znanja in kulture tistim, ki nimajo dostopa do stacionarnih knjižnic.

Vabilo k oddaji prispevkov!

Če imate izkušnje, ideje ali raziskave, ki bi jih želeli deliti na posvetovanju, vas toplo vabimo, da prijavite svoje predstavitve in prispevate k oblikovanju bogatega in raznolikega programa posvetovanja.
Predavatelji so oproščeni plačila kotizacije.

Rok za prijavo prispevka/predstavitve je najkasneje do 15. marca 2024.

Potrebno je navesti naslov prispevka, napisati krajši povzetek (do 250 besed) in kratko predstavitev avtorja/avtorjev (do 150 besed). Prispevek prijavite na spodnjem obrazcu ali na e-naslov:
Prejete povzetke bodo pregledali člani programskega odbora srečanja, o izboru prispevkov boste obveščeni najkasneje do konca meseca marca. Na posvetovanju bodo morali biti izbrani prispevki izvedeni v obliki predavanja, podprtega s PowerPoint ali drugo vrsto prezentacije.

Na konferenci lahko sodelujete tudi z izdelavo predstavitvenega plakata o potujoči knjižnici, njenih storitvah ali njeni vlogi v okolju, kjer deluje. Dimenzije plakata: 70x100 cm (B1)
Avtorji plakatov ne bodo oproščeni plačila kotizacije.

Thank you! Your message has been sent.
    Unable to send your message. Please fix errors then try again.

Začnemo čez

Years